Opdateret app giver naturviden ved fingerspidserne

Den populære app fra Naturbasen byder nu på en ny version med flere nye funktioner. Foruden de gamle smarte funktioner som ‘Hvad kan jeg se her?’ og ‘Hvad er det?’ hvor du hhv kan se hvad andre brugere af appen har indrapporteret af arter i dit område, eller få hjælp til at sætte navn på arter du finder, byder den nye version på funktionerne ‘Søg art’ og ‘Atlas’.

Information om 20.000 arter ved fingerspidserne

Med den nye ‘Søg art’ funktion får du adgang til Danmarks største artsleksikon, hvor du kan finde informationer om cirka 20.000 danske dyre-, plante- og svampearter. Informationerne finder du blot ved at skrive navnet i søgefeltet, herefter vises resultatet i et faktaark, som her.

Arts-faktaarket indeholder flere spændende dele. Blandt andet kan du swipe mellem billeder af arten, som brugerne af Naturbasen har uploadet. Derved ses arten fra flere vinkler og situationer, hvilket kan hjælpe på genkendelsen af den i naturen.

Desuden har alle arts-faktaark et Danmarkskort med den nationale udbredelse baseret på Naturbasens data, samt en graf der viser hvornår på året arten forekommer. Således bliver dine indberetninger brugt til at vise hvor og hvornår arterne forekommer.

Indberet dine artsfund

Med den nye version af app’en er det blevet nemmere at indberette arter. Faktaarket har øverst i højre hjørne et lille beskedikon, dette fungere som et direkte indberetningslink.

App’en har desuden fået links til alle igangværende Atlas-projekter, hvor udbredelsen af hhv. dagsommerfugle, guldsmede/vandnymfer, padder/krybdyr, svirrefluer, biller og karplanter kortlægges.

Her er Danmark blevet inddelt i 10 x 10 km2, og din placering, som registreres vha din telefons gps, vil fortælle, hvilken kvadrat du befinder dig i. Ved tryk på en artsgruppe åbnes et link, hvor du straks får overblik over, hvilke arter der er fundet i det pågældende kvadrat, og hvilke du bør gå på jagt efter.

%d bloggers like this: