App kan hjælpe dig med at genkende dyr og planter

Skovskade. Kællingetand. Nældesommerfugl. Det føles altid tilfredsstillende, at kunne sætte navn på de dyr og planter, man møder ude i naturen. Men hvordan er det nu lige, at man ser forskel på en gråspurv og en skovspurv? Og hvordan finder man ud af, hvad det er for nogle store, farverige guldsmede, der flyver rundt omkring det lokale vandhul?

Heldigvis er der god hjælp at hente, hvis du har lyst til at blive klogere på de arter, der gemmer sig rundt omkring på din bedrift. Med den populære app Naturbasen på mobilen har du mulighed for at få hjælp til artsbestemmelse af fugle, insekter, pattedyr, svampe og planter direkte fra Danmarks mange arts-eksperter.

Når du har downloadet app’en til din mobiltelefon kan du vha ’Hvad er det’ funktionen uploade et foto af den art, du ønsker at sætte navn på, sammen med information om hvor du har set den – og hvornår. Dit foto vil nu blive uploadet til hjemmesiden www.fugleognatur.dk, hvor massevis af frivillige eksperter sidder klar til at hjælpe dig med artsbestemmelsen. Der er ingen dumme spørgsmål, så bare fyr løs!

Når arten er blevet bestemt af en ekspert får du direkte besked tilbage på din mobil – og du er blevet lidt klogere! Samtidig vil din observation blive gemt i hjemmesidens store database over naturobservationer, blandt andet til glæde for forskningen.

Naturbasen har også flere andre smarte funktioner. For eksempel kan du registrere dine egne fund af flora og fauna med ’Indberet’ funktionen. Og med ’Hvad kan jeg se her’ funktionen kan du se en liste over, hvilke dyr og planter andre har registreret i det område, du befinder dig i. Ved at trykke på de enkelte arter i listen kan du få mere information om deres udseende, biologi og udbredelse.

God fornøjelse!

naturbase-app

%d bloggers like this: